Dansen in Sevilla

Spaanse dans

Het is steeds populairder aan het worden, dansen als hobby. Bij ons in Amsterdam horen we steeds meer mensen in onze omgeving die op danslessen gaan en naar dansfeesten gaan. We hebben het dan wel over specifieke dansen, namelijk de Spaanse en andere latino dansen. Mensen gaan op salsa en op bachata. Het leuke aan salsa en bachata feesten is dat het ook een goede manier is om mensen te ontmoeten. Zeker voor jonge mannen die single zijn is het een fantastische manier om vrouwen te ontmoeten en met ze te dansen. Ik denk dat dat een van de redenen is dat het zo populair bij veel van mijn vrienden.

Wanneer je het dansen serieuzer gaat nemen is het waarschijnlijk tijd voor een trip naar een van de landen waar de dansen ontstaan zijn. De beste dansers in de wereld zijn daar. Een van deze danssteden is de Spaanse stad Sevilla. De stad is wereldberoemd vanwege de flamencodans. Daarnaast is het ook een prachtige stad op zichzelf. Daarom bespreek ik in dit artikel de leukste aspecten van een stedentrip Sevilla.

Kathedraal Sevilla

Sevilla is een stad in het zuidelijke gedeelte van Spanje dat Andalusië heet. Als je een stedentrip Sevilla wilt doen kun je het beste beginnen bij de kathedraal van Sevilla dit is een van de mooiste kathedralen in Spanje. Het is een wereld erfgoed gebouw dat meer dan 80 kapellen heeft. Ik heb de kathedraal persoonlijk bezocht als tiener. Ons bezoek zal altijd worden herinnerd als die keer dat mijn vader zo hard nieste in de kathedraal dat het door de hele kerk galmde.

Zoals ik al aangaf is Sevilla het meest beroemd voor zijn flamenco dans. Er zijn dan ook vele flamenco shows over de gehele stad bijna elke avond. De beste manier om naar een van deze shows te gaan is een tableau. Als je op deze manier de show bekijkt kun je van de dans genieten onder het genot van een drankje of zelfs een maaltijd. Ik was zelf nog te jong toen ik naar Sevilla op vakantie was om echt te genieten van de dans en vond het maar een saai gebeuren. Maar nu realiseer ik me dat het een van de mooiste dansen is. De volgende keer dat ik de stad bezoek ga ik dan ook graag zelf dansen. Het is een prachtige Spaanse stad die absoluut een stedentrip waard is.

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie