Schoenen voor hardlopers

Hardlopen is voor mij een uitlaatklep. Ik heb een drukke baan, ben veel buitenshuis bezig en hou niet zo van de sportschool. Dat eindeloze bewegen terwijl je op een plek blijft, staat me niet zo aan. Wat ik fijn vind aan hardlopen is dat ik al mijn stress erin kwijt kan. Ik kan langzaam gedachteloos joggen, of juist even mijn frustraties eruit sprinten. Het liefst doe ik dit in een kalme, beboste omgeving, zoals het bos of een park. Maar vaak ren je ook stukken over asfalt. Je hebt dus schoenen nodig die zowel over asfalt als over aarde en grind kunnen rennen. Ik kwam  uiteindelijk terecht bij Via Vai sneakers. Deze sneakers hebben een verstevigde zool, wat erg prettig is tijdens het hardlopen, omdat het zorgt voor een goede veerkracht. Zo rol ik mijn enkels niet!

Hardlopen.

Wat is er fijner dan al je gedachtes op een rijtje te krijgen door door een park te rennen met muziek in je oren, joggen op de maat van de muziek, koude wolkjes adem uitblazen? Ik krijg er energie van, terwijl ik mijn stress juist kan loslaten. Alles vliegt langs je heen, en op je ademhaling letten is een vereiste. Het ritme en de regelmatige ademhaling geven rust. Ik heb de sportschool zeker geprobeerd, maar vijftig euro per maand betalen om op apparatuur te doen alsof je buiten rent, ik vind het zo’n gek idee. Waarom dan niet écht in de natuur, waar je de takken onder je voeten voelt breken, frisse lucht in je longen stroomt, en waar je écht meer uit jezelf haalt dan binnen in een industriële gym naar een tv kijken terwijl je wandelt.

Schoenen.

Ik heb altijd een voorliefde gehad voor mooie strakke sneakers, het liefst schoenen die niet iedereen al heeft. Sinds het jaar 2000 ontstond de sneaker trend met een mooie hoge witte zool, en die is er nu nog steeds. Gelukkig blijven de designers de schoenen ontwikkelen, zodat we kunnen kiezen wat voor schoenen we nodig hebben voor welke situatie. Zo wil ik graag regenbestendige, veerkrachtige sneakers, die niet snel slijten. Als ik veel ren krijg je natuurlijk slijtage aan je zolen, zeker buiten. Met de Via Vai heren sneakers zit ik gebakken. Daarnaast heb ik ze ook nog eens in een kek kleurtje besteld, zodat ze passen bij mijn work out gear.  Nog zo iets; je weet buiten maar nooit wie je tegen het lijf loopt!

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie