Een complete douchecabine in een handomdraai

Hoewel de meeste mensen zullen genieten van hun vakantie in de zon. Ik gebruik de zomermaanden graag om wat vernieuwingen aan te brengen in mijn woning. Iets wat al een tijd als plan klaar ligt, is het plaatsen van een doucheruimte in de logeerkamer van mijn woning. Regelmatig verblijven er mensen in deze kamer en het is dan ook ideaal om een eigen douche in de ruimte te hebben.

Natuurlijk ging ik meteen online om te onderzoeken wat er allemaal mogelijk is. En ja, na niet al te lang zoeken stuitte ik tegen complete douchecabines aan die gewoon als zelfbouwpakket aan huis worden afgeleverd. Dit bleek voor mij een goede oplossing te zijn. 

Het voordeel van een volledige douchecabine 

Complete douchecabines zijn aan te schaffen in verschillende uitvoeringen. Bij Megadump Wormer zijn deze douchecabines als set te kopen. Een complete douchecabine hoef je alleen aan te sluiten op een water aan- en afvoer. De cabines zijn voorzien van ingebouwde vaste achterwanden met een douchepaneel en deuren, en een douchebak. Daarbij worden de aan- en afvoerslangen, douchekoppen en kranen meegeleverd. Nou ben ik zelf niet heel handig met dit soort dingen, maar door een eenvoudig te volgen handleiding was dit goed te doen. 

Hoe uitvoerig je de douchecabine wilt is natuurlijk persoonlijk. Zelf ben ik voor een eenvoudige cabine gegaan het blijft immers een oplossing voor de logeerkamer. Toch zat hierin alles voor een complete en moderne doucheruimte. Wil je toch een meer gepersonaliseerde doucheruimte? De complete douchecabines kunnen in verschillende vormen, kleuren en afmetingen worden geleverd. Ook heb je bij de afwerkingen veel keus; een schuifdeur of chromen profielen maakt een douchecabine al meteen luxueuzer. Alle douchecabines zijn in ieder geval uitgerust met veiligheidsglas, hierdoor kun je dus altijd met een gerust hart douchen. 

Hoe bestel je een complete douchecabine?

Natuurlijk is het belangrijk om allereerst voor jezelf te bepalen hoe de ruimte ingedeeld gaat worden waar je douchecabine komt, en waardoor hij precies gaat dienen. Als de afmetingen helemaal concreet zijn, dan kun je gemakkelijk een standaard formaat uitzoeken bij de online aanbieder van douchecabines. De meeste cabines hebben een formaat die over het algemeen gebruikt worden in een badkamer. Maar ook voor andere ruimtes kan de maat en vorm worden aangepast. 

Op de webwinkel kan de bestelling gedaan worden, waarna de complete douchecabine aan huis wordt afgeleverd. Zo kon ik na enkele weken al aan de slag met het plaatsen van de cabine. Doordat de cabine in aparte onderdelen geleverd word zijn de dozen zijn licht genoeg om te kunnen dragen. Indien nodig kan je natuurlijk altijd hulp vragen aan de verkoper. 

Ik heb weer een project kunnen afronden. De online aankoop van een complete douchecabine is daarmee een aanrader.

Geef een reactie