Toch zelf klussen? Hier nog wat handige tips

Eerder blogde ik al dat het wel eens verstandiger kan zijn om alle klusjes in en rondom het huis uit te besteden aan professionals. Natuurlijk begrijp ik ook dat niet iedereen die mening met mij deelt. Daarom ga ik vandaag nog wat handige tips geven voor het geval je toch wel zelf aan de slag gaat. Uiteraard is de enige klusser wat meer ervaren dan de ander. De tips die ik je vandaag mee geef, zijn voor iedere soort klusser handig. Dus staat er een groot project op jouw te wachten? Moet je zeer binnenkort de handen uit de mouwen steken? Lees dan snel verder en neem deze handige tips mee bij jouw volgende klus!

Alles op tijd in huis gehaald

Wanneer je gaat klussen in bijvoorbeeld jouw eerste, eigen huis, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk beginnen. Dat is op zich geen probleem, maar op den duur kan het wel vervelend worden. Stel, je bent gelijk begonnen. Je hebt wat materiaal in huis gehaald, je steekt de handen uit de mouwen en je klust erop los. Totdat het punt komt dat je net dat ene schroevendraaiertje nodig hebt, nog wat tape wil gebruiken of net niet het juiste materiaal in huis hebt. Het kan ontzettend vervelend en frustrerend zijn om voor elk wissewasje weer naar de bouwmarkt te rijden. Zorg er daarom voor dat je alles op tijd in huis haalt, zodat je in één keer door kan knallen!

Duidelijke en strakke planning

Daarnaast is het mij opgevallen op diverse klus forums dat een planning ook vaak een pijnpunt is. Regelmatig bij de amateur klussers is er niet echt een plan van aanpak geformuleerd. Er wordt dan gestart aan het project onder het mom “we moeten ergens beginnen”. Natuurlijk gaat nooit alles volledig volgens plan, maar zonder plan gaan klussen werkt ook echt niet. Daarom zou ik toch een duidelijke en redelijk strakke planning maken. Het hoeft niet tot in detail uitgewerkt te worden. Zolang er maar wel een duidelijke en logische opeenvolging is van de dingen die jij doet. Het zou zonde zijn dat je uiteindelijk dubbel werk doet, omdat je van tevoren niet na hebt gedacht over een planning.

Gelijk alles opruimen

Een andere grote irritatie die regelmatig ontstaat tijdens het klussen, is de bende. Het is niet alleen erg rommelig op een gegeven moment, het werkt tevens simpelweg niet lekker. Mijn tip: ga bijvoorbeeld een puincontainer huren. Door zoiets als een puincontainer te huren, gooi je namelijk direct onnodig puin weg. Hierdoor bewaar je het overzicht en kan je netjes verder naar het volgende onderdeel gaan. Bovendien kan een puincontainer huren voor de grotere klussen de budgetvriendelijke optie zijn. In de online wereld zijn genoeg aanbieders te vinden die puincontainers verhuren. Wanneer je graag overzicht behoudt en netjes aan het werk gaat, dan is het zeker aan te raden om bijvoorbeeld een container te huren.

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie