Er is geen betere stijl dan Casual Chic!

Sinds ik begonnen ben met dit blog krijg ik steeds meer vragen over mijn stijl. Doordat ik mezelf meer op de voorgrond zet, val ik blijkbaar meer op! Mijn stijl is natuurlijk helemaal zelf bedacht ūüėČ Maar wel ge√Įnspireerd door een aantal mannen waarvan ik vind dat zij een top stijl hebben. Je zou mijn stijl het beste kunnen omschrijven als casual chic. Netjes, met een stoer randje zeg maar. Denk hier aan heren gilets, nette broeken en een mooie hoed.¬†Voor de mannen die hier meer over willen leren, om ook op deze manier voor de dag te komen, heb ik deze post geschreven. Wil jij je ook onderscheiden van de kleurloze eenheidsworst, die de Nederlandse man heet? Lees dan vooral verder!

Wat is casual chic?

Casual Chic is een dresscode die net iets chiquer is dan de Smart Casualdresscode. Maar als jij nog nooit van mode hebt gehoord, dan zal de term Smart Casual je waarschijnlijk ook niks zeggen. Voor de onwetende mannen onder ons zal ik beiden even uitleggen.

  • Smart casual is een stijl waarin je je casual kleeft, maar dan met een chique randje.¬† ‘Smart’ staat hier voor netjes. Je bent vrij in kledingkeuze. Uiteraard moet de kleding wel elegant, modieus en netjes zijn. Je weet immers nooit wie je tegenkomt.
  • Het uitgangspunt bij Casual Chic is daarnaast dat de kleding ‘draagbaar’is, (comfortabel dus), maar een chique detail heeft. Dus bijvoorbeeld een sportief shirt in combinatie met een nette broek zoals een pantalon.

Met een Casual Chic outfit combineer je dus makkelijk je dagelijkse kleding met iets dat netter is. Hierbij is het wel van belang dat de kleding er verzorgd uitziet.Hierbij gaat de voorkeur uit naar kleding van mooie stoffen en materialen. De kleding is dus vaak ook wat duurder, vanwege de hoge kwaliteit.

Heren gilets

Je zal je nu waarschijnlijk afvragen hoe dit in de praktijk eruit ziet. Ik hou er van om dingen simpel te houden. Dus ik heb altijd 1 favoriete kledingstuk¬† aan, in dit geval de gilet. Ik vind heren gilets tijdloos en stijlvol en is overal goed mee te combineren. Zo combineer ik het op een nette spijkerbroek, of pantalon. Je hebt gilets voor de zomer en winter, waardoor het een allround kledingstuk is die niet mag ontbreken in je garderobe. Ik heb zo’n 10 verschillende heren gilets in mijn kast hangen. Het mooie aan dit kledingstuk is, is dat het je outfit instant chique maakt. Dus als jij ook voor casual chique wil gaan, is dit het kledingstuk waar je mee moet beginnen! Zo kom jij ook een stuk beter voor de dag, want uiteindelijk maken kleren de man!

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie