Gezellig samen eten

Waarom wachten tot kerst of een andere feestdag om gezellig met het gezin of wat vrienden te eten? Een tijd als deze maakt dat misschien wat lastiger, omdat je vanwege de coronamaatregelen niet met een grote groep samen mag zijn. Des te leuker om dan juist met een select gezelschap het gourmetstel, de kaasfondue of de pizzarette erbij te pakken. Dit is een uitgelezen manier om toch wat gezelligheid en verbinding te creëren in deze wat afstandelijke tijd. En wachten tot de feestdagen is dan helemaal niet nodig!  

Gourmetten

Gourmetten is een welbekend fenomeen, en ja, vooral verbonden aan de feestdagen. Gezellig met zijn allen aan tafel, iedereen een eigen pannetje en lekker zelf klaarmaken wat je wilt eten. Van tevoren de boodschappen doen: wijn, vlees en groente aanschaffen. Ook kun je Parmezaanse kaas kopen, dit is bijvoorbeeld heerlijk om over de aardappeltjes heen te strooien. Of over de pannenkoekjes, die kunnen natuurlijk niet ontbreken als afsluiter van de avond. Is het je wel een opgevallen dat je gourmetschotels het hele jaar door kunt bestellen bij de slager of zelfs in de supermarkt? Gourmetten is al lang niet meer enkel iets wat je met de feestdagen kunt doen. Steeds meer mensen gourmetten door het jaar heen. Zeg nou zelf, niks gezelliger dan met wat vrienden of familie de hele avond aan tafel doorbrengen. Lekker kletsen en natuurlijk genieten van al dat heerlijke eten.

Kaasfondue

Ook kaasfonduen wint aan populariteit de laatste jaren. Wederom een manier om gezellig de avond aan tafel door te brengen. De ingrediënten die je in de kaas kunt dopen lopen zo uiteen, dat er voor iedereen gegarandeerd wat tussen zit! Van groente tot vlees en met brood zit je natuurlijk altijd goed! Wat misschien iets minder bekend is, is Raclette. Dit ligt in het straatje van de kaasfondue, maar hiervoor gebruik je speciale raclette kaas. Wat deze kaas zo speciaal maakt is zijn bijzondere eigenschap. Raclette kaas is namelijk zo samengesteld dat er geen draden ontstaan bij het smelten. Nóg meer genieten dus!

Pizzarette

Dan tot slot de pizzarette. In deze mini steenoven kan iedereen zijn of haar eigen pizzaatjes bakken op een mini pizzaspatel. Van tevoren alle boodschappen inslaan en wel even zorgen dat het deeg alvast gemaakt wordt. En onthoudt één belangrijk ding: Genoeg kaas bestellen! Want niemand wil een pizza zonder kaas!

Genoeg inspiratie dus om binnenkort een gezellige avond te organiseren. Of je nu uiteindelijk kiest voor gourmetten, kaasfonduen of de pizzarette, smullen zullen jullie gegarandeerd doen!

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie