Dit zijn de voordelen van een elektrische fiets 

In Nederland zijn er steeds meer mensen die kiezen voor een elektrische fiets. Voor het kiezen van een elektrische fiets kunnen diverse redenen zijn. In dit artikel leggen we uit waarom het prettig kan zijn om een elektrische fiets te hebben en waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische fiets. 

 

Een gezond alternatief

xEen van de redenen om een elektrische fiets te kopen, is omdat het een stuk beter voor de gezondheid is dan auto rijden. Ten opzichte van een gewone fiets verbrand je minder calorieën per gefietste kilometer. Echter, doordat de drempel om gebruik te maken van de elektrische fiets veel kleiner is, maak je er ook vaker gebruik van. Wekelijks zit je waarschijnlijk stukken vaker op de fiets waardoor je uiteindelijk veel meer aan beweging doet dan dat je ervoor deed.

 

Erg lage kosten

Een ander voordeel van een elektrische fiets is dat je er stukken minder geld aan kwijt bent dan aan bijvoorbeeld een auto. Je dient eenmalig wat meer geld te betalen en hebt daar vervolgens erg lang profijt van. De kosten van een elektrische fiets vallen overigens over het algemeen mee. zo kun je al een goede elektrische fiets hebben voor 1500 euro. Na de aanschaf kun je erg lang gebruik maken van de fiets zonder onderhoud te hoeven plegen. Op het moment dat de fiets wel onderhouden moet worden, dan ben je daar aanzienlijk minder geld aan kwijt. 

 

Je bent overal sneller

Een ander voordeel van een elektrische fiets is dat je overal sneller kunt zijn dan met een gewone fiets. Zo kun je met een elektrische fiets grotendeels van de tijd 25 km/h of harder fietsen. Dit maakt het voor velen een ideaal vervoersmiddel om mee naar het werk te gaan. 

 

Een elektrische fiets kopen, waar moet je op letten?

Als je een elektrische fiets heren wilt kopen, is het belangrijk dat je goed op een aantal zaken let. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de actieradius van de accu. Denk goed na waarvoor je de fiets wilt gebruiken en hoeveel kilometer je minimaal achter elkaar moet kunnen afleggen. Naast de actieradius is het ook belangrijk dat de fiets comfortabel zit. Als je van plan bent om grote afstanden af te leggen, is het niet prettig als je lichamelijke klachten krijgt door een verkeerde houding. Je kunt er daarom meestal beter voor kiezen om een elektrische fiets van een betrouwbaar merk te kopen. Een Koga elektrische fiets is hier het ideale voorbeeld van. 

 

Geef een reactie