Wat is er gebeurd met de metroman?

Trends, rages en hypes komen en gaan natuurlijk. Toch is het wel eens jammer. Niet iedere ontwikkeling is namelijk nutteloos. Sommige trends zouden eigenlijk gewoon de standaard moeten zijn. Neem bijvoorbeeld de metroman. Aan het einde van de vorige eeuw was de metroman hét nieuwe ding waar alle mediakanalen niet genoeg over konden schrijven. Ergens in 2014 hebben we afscheid genomen van metroseksuele mannen. Maar waarom? Wat is er gebeurd met de metroman? Wat was er zo slecht aan? Ik denk dat iedere man wel een beetje metroseksueel zou moeten zijn – en natuurlijk ga ik je vandaag uitleggen waarom. 

Tegenpool van traditionele mannen

Het eerste wat je moet weten is waar metroseksueel eigenlijk voor staat. Veel mensen begrepen de trend niet en vatten het compleet verkeerd op. Een metroman is in essentie een man die geïnteresseerd is in zaken zoals persoonlijke verzorging, trends en mode. Hierdoor werd een metroseksuele man ook wel de tegenpool genoemd van mannen die meer traditioneel waren ingesteld. Zoals je dus misschien al door hebt, heeft de term “metroseksueel” niets met geaardheid te maken. Het staat eigenlijk voor een type man die geeft om zijn uiterlijk en verschijning. Daar is niets mis mee! Ik ken genoeg mannen die dit wel aanzienlijk zouden kunnen verbeteren – als je begrijpt wat ik bedoel.

Wat is ermee gebeurd?

Er zijn verschillende verklaringen te vinden waarom deze trend uitgedoofd is na ongeveer 20 jaar. Zo zou het onder andere te algemeen zijn geworden. Iedere jonge man spendeerde op een gegeven moment geld aan zijn uiterlijk, verzorging en uitstraling. Het was dus niet meer bijzonder om een metroseksueel te zijn. Daarom ontstonden er andere rages, waaronder de spornoseksueel. Dit zijn de mannen die altijd in de sportschool te vinden zijn. Uiteraard gaat het de afgelopen jaren vooral om transgender mensen, maar dat is (als het goed is) geen mode ontwikkeling, rage of hype. Er is simpelweg meer ruimte in de maatschappij hiervoor.

Ik als metroman

Nu ben je natuurlijk benieuwd waarom ik zo’n oratie heb gehouden over de metroman. Simpel! Omdat ik mezelf als zo’n type zie. Ik vind het niet erg om nieuwe dingen te proberen op het gebied van mode en persoonlijke verzorging. Laatst ging mijn vriendin gellak kopen. Ik heb haar geholpen in haar zoektocht. Eenmaal gekocht en bezorgd, heb ik ook even samen met haar gekeken hoe dat spul nou precies werkt. Gellak kopen is makkelijk, het gebruiken gelukkig ook! Ik zal het zelf niet zo snel dragen, maar ik was toch wel benieuwd. Een gevalletje: what’s all the fuzz about? Ik moet zeggen dat gellak zeker voor vrouwen (of mannen als dat je ding is) een interessant nieuwtje is op het gebied van beauty en persoonlijke verzorging.

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie