Stijlvolle vloerlampen voor een stijlvol huis

Tegenwoordig gebruiken we verlichting al lang niet meer alleen voor praktische redenen. De verlichting in je huis kan namelijk de sfeer maken of breken. Wat steeds populairder wordt zijn de vloerlampen. Dit is waarschijnlijk niet meteen de eerste lampsoort waar je aan denkt, maar juist deze andere lamp kan zorgen voor een uniek uiterlijk van je huis. De meeste hang- en muurlampen zorgen namelijk voor een lichtinval van bovenaf naar beneden. Een vloerlamp kan juist zorgen voor een lichtinval van onder naar boven of voor een gehele verlichting van beneden tot aan het midden van de kamer. Deze verschillende lichtinvallen doen heel veel met de uitstraling van je huis. Bepaalde delen worden anders verlicht, en dat kan de sfeer zeker goed doen. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden van vloerlampen. 

Verschillende stijlen vloerlampen

Bij een vloerlamp kun je aan een heleboel specificaties denken, zoals de vormgeving, de stijl, het materiaal en de ruimte waar je de vloerlamp in wilt plaatsen. Eerst is het handig om te bepalen in welke richting je wilt dat het licht schijnt. Het meest klassiek is de vloerlamp die het licht naar boven straalt. Deze lampen zijn ideaal naast de bank en zorgen voor de uitlichting van de zithoek van je huis. De vloerlampen die alleen van boven naar beneden schijnen zijn ideaal om naast de bank of de leesstoel te plaatsen. Zo kun je op een duidelijke manier een boek lezen. Je hebt ook vloerlampen die zowel naar boven als naar beneden schijnen. Deze lampen zijn multifunctioneel en verspreiden het licht op een eigen unieke manier. Uiteraard zijn er ook verstelbare vloerlampen waardoor je handmatig de lichtinval kunt aanpassen naar wens. Zo kun je de lamp naar beneden afstellen als je wilt lezen en naar boven afstellen als je de kamer wat globaler wilt verlichten. Tot slot is er tegenwoordig een nieuw model dat heel populair is: de booglamp. Deze lamp geeft dezelfde lichtinval als een hanglamp, maar is uniek door het model. De boog valt goed op en is een echte eyecatcher in je huis. De booglamp is het beste te gebruiken bij de bank of aan de korte zijde van de eettafel. 

Leuke extra’s

Als je hebt gekozen welk model het beste in jouw interieur past, dan is het leuk om te kijken naar een aantal extra’s. Kijk bijvoorbeeld of de vloerlamp al beschikt over de juiste lichtbronnen. Bij E27-fittingen is het zelf aanschaffen ervan niet zo’n probleem, maar wanneer de vloerlamp beschikt over verschillende kleine led-lampjes dan is het wel een stuk fijner als de lampjes al aanwezig zijn. Daarnaast kan het prettig zijn als je vloerlamp beschikt over een dimmer. Zo kun je kiezen voor feller licht als je iets moet lezen en kun je kiezen voor sfeervoller licht als je lekker met vrienden of familie een borrel op de bank doet. Tot slot is het handig om te bekijken of je de vloerlamp eenvoudig met een knop aan en uit kunt zetten of dat je de stekker erin en eruit moet doen. Als je weet welk model je wilt en welke extra’s je vloerlamp moet hebben, dan kun je op zoek gaan naar een design dat bij je interieur past.

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie