Een carrièreswitch maken

Een carrièreswitch maken

We leven in een onzekere tijd. Nu we midden in de tweede golf zitten maken veel mensen zich zorgen over of ze hun bedrijf of baan kunnen behouden. Zo ziet het er bijvoorbeeld niet goed uit voor de hele evenementensector. Het is voor sommigen verstandig om naar creatieve oplossingen te zoeken of zelfs een carrièreswitch te maken. Maar wat zijn banen die momenteel wel een goed perspectief hebben en waar is behoefte aan? Wij hebben een lijstje gemaakt met mogelijke beroepen.
 

Van kok naar cateraar

Helaas is het toch weer zo ver gekomen dat de restaurants minimaal vier weken dicht moeten. Dit betekent gelukkig niet dat je, als je in de keuken werkzaam bent, je niets meer kunt doen. Zo doet een aantal restaurants (tijdelijk) aan thuisbezorging. Hebben jullie veel vaste klanten waar je op kunt rekenen? Meld je dan niet aan bij organisaties als Thuisbezorgd.nl, want daarmee verlies je een groot deel van je inkomsten. Als het restaurant waar jij werkt niet aan thuisbezorging doet, kun je overwegen om tijdelijk aan de slag te gaan als cateraar. Je kunt dan gerechten thuis klaarmaken en deze bij mensen thuis bezorgen. Ben je van plan om grote afstanden af te leggen? Dan is het wel belangrijk dat je bepaald eten onderweg goed koel kunt houden. Gelukkig staat er regelmatig een koelwagen te koop aangeboden, ook tweedehands.
 

Werken bij de GGD

Zoek je alleen voor een relatief korte periode een baan? Misschien is het wat voor jou om als medewerker bron en contactonderzoek bij de GGD aan de slag te gaan. In veel plaatsen zijn ze op zoek naar nieuwe medewerkers.
 

Werken in de zorg

Er is nog altijd een tekort aan medewerkers in de zorgsector. Voor een groot aantal functies heb je uiteraard een diploma en/of werkervaring nodig, maar dit geldt zeker niet voor alle banen in de zorg. Zo kun je bij verzorgingstehuizen vaak terecht zonder dat je eerder in de zorg moet hebben gewerkt. Uiteraard moet je wel de juiste eigenschappen en kwaliteiten hebben die nodig zijn voor dit werk. Werken in de zorg kan je veel voldoening geven. Daarnaast is het een essentieel beroep, wat betekent dat je, in het geval dat er toch weer een echte lockdown komt, door kunt blijven werken en je inkomsten zult behouden.

Natuurlijk zijn er nog een heleboel andere ideeën. Zo regelen verschillende evenementenbureaus bijvoorbeeld apparatuur en locaties voor online cursussen, presentaties en congressen. In het voorjaar zagen we ook al dat sportscholen er alles aan deden om binnen de regels zo veel mogelijk voor elkaar te krijgen. Hopelijk kunnen we inspiratie halen uit elkaars creativiteit en komen we ook deze periode weer redelijk goed door. Veel succes!

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie