Zo maak je je huis klaar voor de winter

Vorige week zag Nederland wit van de sneeuw en ook voor volgende week wordt er weer vrieskou voorspeld. Het ziet er dus naar uit dat de kou nog even aanhoudt. Vorig jaar sneeuwde het ook in maart nog, dus het is hoog tijd dat jij je huis winterproof maakt. Er zijn ontelbaar veel manieren hoe je dit kunt doen. In deze blog geef ik een drie ideeën over hoe jij dit kunt doen.

Vloerverwarming

Twee jaar geleden heb ik geïnvesteerd in vloerverwarming. Dit is een van de beste keuzes die ik ooit gemaakt heb. Ik ben iemand die altijd heel snel koude handen en voeten krijgt als het buiten frisjes wordt. Nu heb ik binnenshuis nooit meer last van koude pootjes! Zelf raad ik het ook enorm aan om een pvc vloer te nemen. Pvc vloeren zijn ten eerste geschikt voor vloerverwarming, maar bovendien ook warmte absorberend. Dit is dus perfect voor koukleumen zoals ik.

Open haard

Een andere hele effectieve warmtebron voor in huis is de open haard. NIks is lekker dan bij een vuurtje zitten met een theetje en chocola als het buiten vriest, hagelt of sneeuwt. Een open haard is net als een pvc vloer een behoorlijke investering. Toch kan ik uit ervaring spreken als ik zeg dat het het geld zeker meer dan waard is. Bovendien geeft een haard ook extra sfeer en gezelligheid in je huis. Iedereen die in de winter bij je op visite komt, zal je meer dan dankbaar zijn! Daarbij komt ook dat een open haard extra waarde toevoegt aan je huis, dus op hele lange termijn verdien je er ook nog iets aan.

Dubbel glas

Veel huizen hebben tegenwoordig al dubbelglas om het huis beter te isoleren. Toch zijn er nog meer huizen dan je denkt die dit niet hebben. Vooral in steden waar de huizen oud zijn, ontbreekt dubbel glas nog eens. Is dit bij jou ook het geval? Vervang de glazen dan zo snel mogelijk. Het zorgt er niet alleen voor dat het een stuk warmer is en er minder geluid van buiten komt, je energierekening zal er ook zeker van dalen. Het is dus een investering, maar je krijgt er minstens zoveel voor terug.

Heb jij op het moment geen budget om een van deze dingen in je huis te plaatsen? Dan zijn er ook alternatieve manieren om jezelf en je gasten warm te houden. Denk bijvoorbeeld aan dekentjes en warme kopjes thee.

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie