Geen dakterras zonder overkapping!

In mijn vorige blog schreef ik over mijn droom om een eigen dakterras te hebben. Deze droom is inmiddels werkelijkheid geworden! Maar toen ik afgelopen zomer wilde genieten van het heerlijke uitzicht, kwam ik al snel achter dat ik iets essentieels was vergeten. Op de regenachtige dagen kon in niet barbecueën en op de hete dagen, brandde ik zowat van het dak af. Afgelopen zomer hadden we ontzettend veel dagen met temperaturen boven de 30 graden. Het was dus niet uit te houden op mijn dakterras. Ik baalde enorm, want na al die moeite die ik er in had gestoken, kon ik er nog niet van genieten. Gelukkig kwam mijn vriendin met de ultieme oplossing: “Waarom kijk je niet eens bij de overkappingen online”? En zo gezegd, zo gedaan!

Hoe begin je?

Ik moest wederom door een heel keuzeproces. En gelukkig kon ik de ervaringen die ik had met het uitzoeken van het juiste mannetje voor mijn dakterras, inzetten bij het uitkiezen voor een overkapping die erbij paste. Gelukkig zijn er websites die je helpen bij het maken van je keuze en zijn er meerdere soorten overkappingen waaruit je kunt kiezen. Meestal worden deze gebruikt in tuinen, maar na een gesprek met de klantenservice van woodvision tuinhout, was ik er zeker van dat ik ook een overkapping op mijn dakterras kon plaatsen. Allereerst maakte ik een schets van mijn dakterras. Moest hij volledig overkapt worden of slechts gedeeltelijk? Gelukkig is mijn dakterras groot, waardoor ik er voor kon kiezen om tweederde te laten overkappen en eenderde open te laten. Zo had ik het beste van twee werelden!

Welke overkapping?

Nu had ik de maten en de inspiratie. Dat maakt de keuze een stuk makkelijker, want niet elke overkapping heeft dezelfde maat. Ik kon kiezen tussen pergola’s en prieelen. Nu vind ik pergola’s mooier, dus koos ik voor een pergola met een doek, waardoor het geheel niet te zwaar werd voor mijn dak. Ik koos dus voor een pergola met schaduwdoek, waardoor ik de bijgeleverde balken zelf op maat kon zagen. De staanders komen in een standaard maat van 240cm, maar ik heb deze uiteindelijk ingekort tot 200 cm. Ik heb hier trouwens wel een vergunning voor moeten aanvragen. Maar na een weekje werk, stond de overkapping dan eindelijk en kon ik nog genieten van een heerlijke zomer!

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie