Investeren in jezelf loont altijd!

Je bent afgestudeerd, je hebt je benodigde diploma gehaald en je bent lekker aan de slag. Toch kom je er al snel achter dat alle kennis die je de afgelopen jaren hebt opgedaan al weer snel verouderd. De ontwikkelingen in jouw branche staan niet stil en daarom blijft het zaak dat je blijft investeren in jezelf. Moet je dan weer jarenlang de schoolbanken in? Nee dat natuurlijk ook niet. Tegenwoordig heb je op een laagdrempelige manier genoeg mogelijkheden om wat aan bijscholing te doen. Zelf heb ik de Six Sigma Green Belt gedaan om mijzelf wat meer bij te scholen. Naast de Six Sigma Green Belt heb je uiteraard nog veel meer mogelijkheden om je blijven investeren in jezelf. Ben jij benieuwd hoe jij kunt blijven investeren in jezelf en wat dit jou oplevert? Lees dan mijn blog over hoe investeren in jezelf altijd loont!

Waarom moet ik investeren in mezelf?

Investeren in jezelf, het klinkt bijna clichématig en hoe vaak heb je het wel niet op je opleiding, werk of thuisomgeving gehoord. Toch zit er een kern van waarheid in. Wanneer je investeert in jezelf blijf je altijd op de hoogte van de laatst beschikbare kennis en je blijft jezelf ook ontwikkelen. Wanneer je alleen de kennis van jaren geleden paraat hebt dan blijf je ook stilstaan in je ontwikkeling. Als je dan kijkt naar collega’s die deze investering wel voor hun rekening nemen. Dan zullen zij eerder kans maken op een opslag of een verbeterde functie tegenover iemand die niet bereid is om in zichzelf te investeren. Daarnaast hangt een werkgever ook bepaalde bonussen of incentives aan het investeren in jezelf. Vaak betaald jouw werkgever ook nog eens jouw bijscholing waardoor je met een beetje inzet maar wel gratis een leuke bonus kan verdienen!

Hoe investeer ik in mezelf?

Investeren in jezelf hoe doe je dat nou precies? Er zijn verschillende mogelijkheden om in jezelf te investeren. Ik heb een aparte Six Sigma Green Belt opleiding gedaan. Je kunt dus een aparte opleiding doen maar als jij geen tijd of zin hebt om avonden in de schoolbanken te zitten. Dan kun je bijvoorbeeld ook congressen, beurzen of lezingen bezoeken. Op dit soort aangelegenheden worden vaak de nieuwste trends, ontwikkelingen en kennis besproken. Verder zijn dit ook nog eens de ultieme mogelijkheden om te netwerken. Investeren in jezelf door kennis op te doen maar ook nog eens een nieuwe klant binnenhalen voor jouw bedrijf? Ik denk dat je een werkgever niet blijer kan maken!  

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie