Gaming pc: mijn zoon vond het tijd worden

Ik ben niet de enige die graag online is in huis. Ook mijn zoon zit uren achter het scherm te kijken naar YouTube en om spelletjes te doen. Al maanden zeurt hij aan mijn hoofd om een nieuwe gaming PC want al zijn vrienden hebben er een. Als vader is het best lastig om te bepalen wat je zoon wel echt moet hebben en wat niet. Ik ben natuurlijk niet tegen een gaming pc, je moet met je tijd meegaan. Maar ik maak me wel zorgen over het sociale leven van mijn zoon. Ik zal hem moeten leren om maat te houden. Dat is lastig als heel zijn sociale leven zich online afspeelt. Ook zijn vrienden leven online en maken via die spellen contact. Zoals ik vroeger de straat opging, zeg maar. Bovendien besef ik heel goed dat ik zelf het voorbeeld ben voor mijn zoon en ik onderhoud tegenwoordig ook mijn contacten voornamelijk online. Wat moest ik doen?

Gaming pc: goede afspraken

Mijn zoon leverde zijn lijstje voor Sinterklaas in en er stond maar een ding op. Hij weet ook wel hoe hij zijn zin moet krijgen. Ik ging met hem zitten en vertelde hem dat ik me zorgen zou maken als hij dagenlang alleen maar achter die gaming pc zou zitten. In eerste instantie begreep mijn zoon dat niet. Zijn vrienden deden dat toch ook? Waarom mocht hij dat dan niet? Maar na even doorgepraat te hebben, begreep hij mijn punt wel. Ook gaf ik aan dat ik het contact met hem niet wilde verliezen omdat ik dat zo waardevol vind. Mijn zoon keek me even aandachtig aan en zei toen: ‘Maar pap, dan gaan we toch samen gamen? Dat is echt te gek.’ En eerlijk gezegd leek mij dat ook wel. Dus ik ging overstag en kocht voor Sinterklaas de gaming pc.

Samen spelen

Mijn zoon was helemaal door het dolle heen toen hij zijn cadeau uitpakte. Het liefst wild hij meteen gaan gamen, maar ik herinnerde hem aan onze afspraken. Het was Sinterklaasavond en we zouden met elkaar de avond doorbrengen. Het was even moeilijk voor hem, maar hij deed het en wat later ook weer met veel plezier. Ik heb geen spijt van mijn keuze. Natuurlijk moet ik mijn zoon met enige regelmaat op onze afspraken wijzen, maar we gamen ook samen en dat is erg leuk. Ik ontdek nieuwe kanten aan hem en hij volgens mij aan mij. Dus een gaming pc is prima, met goede afspraken.

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie