De beste manier om een gezellige buurt te creëren

Een gezonde gemeenschap is belangrijk

Soms lijkt het als of er steeds minder gezamenlijke gemeenschap is in Nederland. Steeds meer mensen hebben geen of weinig contact met hun buren en leven in hun eigen bubbels. Dit is vooral aanwezig in de grote steden maar ook zelfs in de kleinere steden en dorpen lijkt dit meer voor te komen. Dit is natuurlijk ontzettend jammer en zelfs schadelijk voor de samenleving. Gemeenschap is namelijk zeer belangrijk. Het hebben van een goede gemeenschap is bewezen bij te dragen aan de gezondheid en het geluk van de inwoners maar zorgt ook voor minder criminaliteit en ruzies. Zoals het spreekwoord vaak ook gaat, een goede buur is beter dan een verre vriend. Daarom bespreken we in dit artikel manieren om jouw buurt gezelliger te maken en zo een sterke en behulpzame gemeenschap op te bouwen.

Zomer

De zomer komt eraan en aangezien iedereen daardoor veel meer buiten. De ideale gelegenheid om meer tijd met de buren door te brengen en de mensen om je heen beter te leren kennen. Er zijn een aantal manieren om dit te bewerkstelligen. Je kunt bijvoorbeeld een buurt barbecue organiseren. Veel studentenwoningen doen dit in de steden om zo de studenten dichter bij elkaar te brengen. Laat iedereen zelf wat meenemen zoals vlees, groenten, fruit, salade en drank. Daarbij kun je makkelijk een grote grill huren om zo genoeg ruimte te hebben om iedereen te bedienen. Een andere optie is om via de kinderen de buurt dichter bij elkaar te brengen.

Gemeenschappelijk zwembad

Waar veel volwassenen vaak maar hun eigen ding doen gaan kinderen in de zomer altijd buiten spelen en op zoek naar vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt. Een leuke manier om de gezelligheid dichterbij te krijgen is bijvoorbeeld om een intex zwembad te kopen. Het is een fijne manier om je eigen kinderen afkoeling te bezorgen in de hete zomermaanden maar je kunt natuurlijk ook de andere kinderen uit de buurt welkom heetten. Het gevolg hiervan zal zijn dat ook de ouders van de kinderen vaker langskomen en zo ontstaat gezelligheid en nieuwe vriendschappen.

Een andere manier om meer gemeenschap te creëren is om een gemeenschappelijke tuin te bouwen. Je kunt niet alleen bij elkaar komen in deze tuin maar ook bijvoorbeeld groenten en fruit verbouwen waar iedereen van mee kan genieten. Een laatste manier is om een filmavond te organiseren waar iedereen welkom is. Een gezellige buurt zorgt voor meer geluk dus doe je best om er wat van te maken.

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie