Een bedrijfspand schoonhouden doe je zo

Met een hoop mensen in dienst kan het moeilijk zijn om het pand schoon te houden. Vooral als er geen schoonmakers in dienst zijn genomen, moet je het met zijn allen goed bijhouden om een enorme chaos te voorkomen.  Hoewel dat niet heel moeilijk hoeft te zijn, moet je wel  weten hoe je het schoonhouden van het bedrijfspand onder de knie kunt krijgen. Voorkomen blijft altijd beter dan genezen en daarom kun je in deze blog alles lezen over het voorkomen van een hoop afval op de werkvloer én het opruimen er van.

Een schema maken

Als je van iedereen gaat verwachten dat ze het goed schoon houden wordt het een verloren zaak. Als je een schema maakt mag je wel verwachten dat iedereen deze naleeft. Je geeft op deze manier iedereen de verantwoordelijkheid voor het schoonhouden van de werkruimte en de rest van het bedrijfspand. De hoeveelheid tijd die men er aan kwijt is, wordt doordat iedereen iets moet doen een stuk kleiner. Samen zorg je er voor dat alle klusjes worden gedaan. Zorg er echter wel voor dat het schema goed wordt gecommuniceerd anders kan het voorkomen dat niet iedereen op de hoogte is.

Van het vuil afkomen

Hoe hard je ook werkt er zal altijd wel een vorm van afval ontstaan. Of het nu gaat om het oud papier, verpakkingen van de lunch of flessen van de vrijmibo afval komt er wel. Al dat vuil dump je vervolgens in de prullenbak. Die vuilniszakken moeten uiteindelijk ook weer weg. Je kunt als bedrijf online een vuilcontainer huren. Je moet elke maand huur betalen voor de container. Ook kun je zelf bepalen hoe groot deze is en hoe vaak je de container laat legen. Als je makkelijk van allerlei soorten afval zowel dat van de lunch als dat van het magazijn af wilt komen, moet je een vuilcontainer huren.

Toch uit handen geven?

Misschien wordt het op den duur te moeilijk om het zelf te blijven doen. Als er een hoop mensen in het bedrijf komen werken en deze groeit, wordt een schema lastig. In dat geval kun het best naar de voordelen voor iedereen kijken en een schoonmaakbedrijf inschakelen. Het kost uiteraard wel wat geld, maar zeker ook een hoop minder moeite. Hoe wordt het schoonmaken binnen jouw bedrijf te werk? Met deze tips zal je in ieder geval al een stuk verder komen en het pand schoner houden dan voorheen.

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie